torstai 25. huhtikuuta 2013

Normandialaiset ja ranskalaiset herkut, juustot, samppanja ja siideri



Susanna:
Juustomaistajaiset
Ranskalaisia juustoja on satoja. Juustojen maku ja koko on määräytynyt pitkän perinteen mukaan. Tasangoilla ja vuoristoissa valmistetaan oman tyyppiset juustonsa ja aito Roguefort valmistetaan Cambaloun luolissa. Kuukausien kypsytyksen vaativat kovat juustot on valmistettu vuoristoalueilla, joissa laidunnettavien lehmien, lampaiden ja vuohien maito sisältää omaleimaisen arominsa. Juustokaupasta löytyvät tärkeimmät ranskalaiset juustot kuten myös monia harvinaisempia erikoisjuustoja.
 Comte
-Perinteinen kova juusto pastöroimattomasta lehmänmaidosta. Käytetään pöytäjuustona, fonduessa ja gratinoinnissa.
Olisi ollut maukkaampaa jos olisi ollut kauemmin kypsytetty, meilla oli 4kk kypsytettya, oli tavallista juustoa hieman voimakkaampi maku, vahan saman tyylinen kuin suomalainen  normi polar juusto. omaan makuun kuitenkin olisi voinut olla voimakkaampikin.
 Roquefort
-Rouerguesta perinteinen sinihomejuusto pastöroimattomasta lampaanmaidosta. Käytetään pöytäjuustona, kastikkeissa ja salaateissa.
Sinihomejuusto oli valikoimasta minun suosikkini, oli myos vahvin juustoista. Silla oli omanlainen sivumakunsa, varmaan johtuen lampaanmaidosta. Se oli vahvempaa kuin suomalainen perus aurajuusto ja sisalsi voimakkaamman arominkin.
 Brie de Meaux
-Perinteinen valkohomejuusto pastöroimattomasta lehmänmaidosta, kypsytetään olkimatoilla. Käytetään pöytäjuustona.
Todellakin liian laimea maku omaan makuun, oli korkeammat odotukset siita kun ylistetty sita paljon taalla.
 Camembert
-Normandialainen perinteinen valkohomejuusto pastöroimattomasta lehmänmaidosta. Käytetään pöytäjuustona.
Huomasimme taman juuston olevan mialipiteita jakava, itse en pitanyt, oli kuin sulatejuustoa kovalla kuorella ja levisi lautaselle ja jai joka paikkaan kiinni.
 Kuiva samppanja Pol Carcon 17e (keskihintainen taalla)
Ainoa aito samppanja tulee legendaariselta Champagnen alueelta, laadukkaana viinimaana pidetystä Ranskasta. Valmistuksessa on sallittua käyttää vain kolmea rypälelajiketta: chardonnayta, pinot noiria ja pinot menieriä
Maistelimme aitoa samppanjaa tuoreiden mansikoiden, suklaafonduen seka mini vaahtokarkkien kanssa.
Samppanja oli sellaista kuin kuvittelinkin sen olevan. Oli ihan hyvaa mutta ei sita joisi kuin harvoin. Oli maultaan vahan kuiva eika niin makea joten oli hyva vastakohta makeille mansikoille ja vaahtokarkeille.
 Kuiva omenasiideri 0,79e
Siideri oli valmistettu ihan omenien kaymismenetelmalla, eli laitettu omenista puristettu mehu ja siiderihiiva ja antaa sen kayda kunnes on oikeanlaista. Suomessa nama “limuviinat“ ovat vain sokeroitua mehutiivistetta jonka sekaan laitetaan viinaa.
Siideri maistui aidolle kuivalle omenasiiderille mita saa suomestakin mutta tietty eri merkki ja laadusta huomasi etta oli aitoa. Jotkut olivat siita nyrpeina kun pitavat makeista, itse olen aikaisemminkin maistellut kuivia ja kaatumassa niiden suuntaan makeiden sijaan mita enemman ikaa tulee lisaa.
Glaude Monet
kuuluisa taidemaalari, joka oli ranskalaisen impressionismin (ideana oli vangita vaikutelma eli impressio tietystä hetkestä jättäen epätarkan sommittelun ja yksityiskohdat ensiarvoisiksi) perustajia. Hänen teoksiaan on runsaasti Musée Marmottan Monet -museossa Pariisissa.Helsingin Ateneumistakin loytyi 52 sielua-nayttelyn aikan ainakin pari Monetin maalausta, esimerkiksi Stack of wheat ja Impression.

Olemme menossa Glaude Monetin asuinpaikkaan ja puutarhaan tutustumaan, seka sinne missa hanen upeat maalauksetkin ovat saaneet alkunsa. Emme malta odottaa sinne lahtoa, kamerat ovat ladattu ja vatsassakin jo kutkuttaa innostuksesta.
Susanna
KRISTA
Ranskalaisia juustoja on satoja. Juustojen maku ja koko on määräytynyt pitkän perinteen mukaan. Tasangoilla ja vuoristoissa valmistetaan oman tyyppiset juustonsa ja aito Roguefort valmistetaan Cambaloun luolissa. Kuukausien kypsytyksen vaativat kovat juustot on valmistettu vuoristoalueilla, joissa laidunnettavien lehmien, lampaiden ja vuohien maito sisältää omaleimaisen arominsa.

Comte:Perinteinen kova juusto pastöroimattomasta lehmänmaidosta. Käytetään pöytäjuustona, fonduessa ja gratinoinnissa.
Oma nakemys: Kovaa juustoa joka maistui parhaimmalle vaikka vaihtoehtoja oli useampia.

Roquefort:
Rouerguesta perinteinen sinihomejuusto pastöroimattomasta lampaanmaidosta. Käytetään pöytäjuustona, kastikkeissa ja salaateissa.
Oma nakemys: Juustossa oli hieman outo sivumaku,ei maistunut yhtaan samalta kuin suomalainen sinihomejuusto.
En ollut ennen syonyt ranskalaisia juustoja ehka siksi en tykannyt niista.
Camembert:
Normandialainen perinteinen valkohomejuusto pastöroimattomasta lehmänmaidosta. Käytetään pöytäjuustona.
Oma nakemys: Juusto oli tosi loysa ja tuoksui aika mielenkiintoiselle. Tasta juustosta tykkasin vahiten.

Brie:
Perinteinen valkohomejuusto pastöroimattomasta lehmänmaidosta, kypsytetään olkimatoilla. Käytetään pöytäjuustona
.
Oma nakemys: Tama juusto oli kaikista miedoin juusto,eika se oikein maistunut siltikaan hyvalle se olisi ehka ollut paremman makuista jos se olisi ollut vahan vahvempaa.



Samppanjan maistiaiset:

Aito samppanja valmistetaan Ranskassa Champagnen alueella. Samppanja jota ei ole tehty talla alueella kutsutaan kuohuviiniksi,sita ei saisi kutsua samppanjaksi jos sita ei ole valmistettu Champagnen alueella.
Champagnen pohjoinen sijainti ja verrattain kolea ilmasto yhdistettynä lämmittävän meren läheisyyteen antavat samppanjan valmistajille hyvät lähtökohdat. Rypäleet kypsyvät juuri oikeaan aikaan saavuttaen sopivan sokeripitoisuuden ennen syksyä.


Pol Carson: oli aika kuivaa maistuin melko kitkeralta,en erityisemmin tykannyt taman mausta.

Siiderin maistiaiset: 
Siideri valmistetaan kaymismenetelmalla omenamehusta joskus myos paarynamehusta. Siiderit voidaan jakaa kuiviin ja makeisiin siidereihin.
Siideri-sanalla on eri maissa hieman toisistaan poikkeavia merkityksiä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa cider tarkoittaa yleisesti alkoholitonta (suodattamatonta kirpeää) omenamehua. Suomessa sekä Ruotsissa siideri tarkoittaa yleensä sokeroitua mehutiivisteestä valmistettua juomaa. Ranskassa sekä Englannissa siideri on juoma, joka valmistetaan omenoista puristetusta mehusta käymisteitse.


Oma nakemys: mielestani siideri ei maistunut niin makealle kuin suomalainen siideri. Siina maistuin enemman omenamehu kuin suomalaisissa siidereissa. Vahan makeampana se olisi ollut siedettavampaa.






Camenbert-valikoimaa
Maistamme juustot

53 eri juustoa

Supermarketin samppanjavalikoima




Janette:

Ranskalaisia juustoja on satoja. Juustojen maku ja koko on määräytynyt pitkän perinteen mukaan. Tasangoilla ja vuoristoissa valmistetaan oman tyyppiset juustonsa ja aito Roguefort valmistetaan Cambaloun luolissa. Kuukausien kypsytyksen vaativat kovat juustot on valmistettu vuoristoalueilla, joissa laidunnettavien lehmien, lampaiden ja vuohien maito sisältää omaleimaisen arominsa



Janika: Ranskalaisia juustoja on satoja. Juustojen maku ja koko on maaraytynyt pitkan perinteen mukaan. Tasangoilla ja vuoristoissa valmistetaan oman tyypiset juustonsa ja aito Roguefort valmistetaan Cambaloun luolissa. Kuukausien kypsytyksen vaativat kovat juustot on valmistettu vuoristoalueilla, joissa laidunnettavien lehmien, lampaiden, ja vuohien maito sisaltaan omaleimaisen arominsa. Juustokaupasta loytyvat tarkeimmat ranskalaiset juustot kuten myos omnia harvinaisempia erikoisjuustoja.

Juustot:

 Camembert: oli ihan ok
 Comte: oli hyvaa
 Brie: oli ihan ok
Samppanja maistiaiset:
 pol carson: oli ihan ok, mutta ei minun makuuni
 Juuston kanssa saatin maistaa vahan punaviinia.
 Siideri:
 Maistettiin omenan makusta siiderii ja minun mielesta oli hyvaa.  Taalla ranskassa siideri tehdaan omenoista puristetua mehua ja suomessa sokeri mehusta.



Pinja: 
Ranskalaisia juustoja on satoja. Juustojen maku ja koko on maaraytynyt pitkan perinteen mukaan.
Tasangoilla ja vuoristoissa valmistetaan oman tyyppiset juustonsa ja aito Roguefort valmistetaan Cambaloun luolissa. Kuukausien kypsytyksen vaativat kovat juustot on valmistettu vuoristoalueilla.
Joissa laidunnettavien lehmien, lampaiden ja vuohien maito sisaltaa omanlaisen arominsa.
Juustokaupasta loytyvat tarkeimat ranskalaiset juustot kuten myos monia harvinaisempia erikoisjuustoja.
 1. Ranskalaiset juustot:
 Camenbert:  ei ollut mun makua, en tykannyt.
 Comte: Ihan hyvaa oli, mutta en sois kummiskaan.
 Brie en tykannyt.
 2.    kuiva Shamppanija
  pol carson: oli hyvan makusta
 Juustokanssa saatiin vahan maistaa punaviinia.
  3.  Siideri: oli hyvaa tykkasin, tassa on eroa suomalaisesta siiderista.  Suomalaiset siiderit on sekerista tehtya ja ranskan siider  on tehty omenasta

Susanna: 
Juustomaistajaiset
Ranskalaisia juustoja on satoja. Juustojen maku ja koko on määräytynyt pitkän perinteen mukaan. Tasangoilla ja vuoristoissa valmistetaan oman tyyppiset juustonsa ja aito Roguefort valmistetaan Cambaloun luolissa. Kuukausien kypsytyksen vaativat kovat juustot on valmistettu vuoristoalueilla, joissa laidunnettavien lehmien, lampaiden ja vuohien maito sisältää omaleimaisen arominsa. Juustokaupasta löytyvät tärkeimmät ranskalaiset juustot kuten myös monia harvinaisempia erikoisjuustoja.
 Comte
-Perinteinen kova juusto pastöroimattomasta lehmänmaidosta. Käytetään pöytäjuustona, fonduessa ja gratinoinnissa.
Olisi ollut maukkaampaa jos olisi ollut kauemmin kypsytetty, meilla oli 4kk kypsytettya, oli tavallista juustoa hieman voimakkaampi maku, vahan saman tyylinen kuin suomalainen  normi polar juusto. omaan makuun kuitenkin olisi voinut olla voimakkaampikin.
 Roquefort
-Rouerguesta perinteinen sinihomejuusto pastöroimattomasta lampaanmaidosta. Käytetään pöytäjuustona, kastikkeissa ja salaateissa.
Sinihomejuusto oli valikoimasta minun suosikkini, oli myos vahvin juustoista. Silla oli omanlainen sivumakunsa, varmaan johtuen lampaanmaidosta. Se oli vahvempaa kuin suomalainen perus aurajuusto ja sisalsi voimakkaamman arominkin.
 Brie de Meaux
-Perinteinen valkohomejuusto pastöroimattomasta lehmänmaidosta, kypsytetään olkimatoilla. Käytetään pöytäjuustona.
Todellakin liian laimea maku omaan makuun, oli korkeammat odotukset siita kun ylistetty sita paljon taalla.
 Camembert
-Normandialainen perinteinen valkohomejuusto pastöroimattomasta lehmänmaidosta. Käytetään pöytäjuustona.
Huomasimme taman juuston olevan mialipiteita jakava, itse en pitanyt, oli kuin sulatejuustoa kovalla kuorella ja levisi lautaselle ja jai joka paikkaan kiinni.
 Kuiva samppanja Pol Carcon 17e (keskihintainen taalla)
Ainoa aito samppanja tulee legendaariselta Champagnen alueelta, laadukkaana viinimaana pidetystä Ranskasta. Valmistuksessa on sallittua käyttää vain kolmea rypälelajiketta: chardonnayta, pinot noiria ja pinot menieriä
Maistelimme aitoa samppanjaa tuoreiden mansikoiden, suklaafonduen seka mini vaahtokarkkien kanssa.
Samppanja oli sellaista kuin kuvittelinkin sen olevan. Oli ihan hyvaa mutta ei sita joisi kuin harvoin. Oli maultaan vahan kuiva eika niin makea joten oli hyva vastakohta makeille mansikoille ja vaahtokarkeille.
 Kuiva omenasiideri 0,79e
Siideri oli valmistettu ihan omenien kaymismenetelmalla, eli laitettu omenista puristettu mehu ja siiderihiiva ja antaa sen kayda kunnes on oikeanlaista. Suomessa nama “limuviinat“ ovat vain sokeroitua mehutiivistetta jonka sekaan laitetaan viinaa.
Siideri maistui aidolle kuivalle omenasiiderille mita saa suomestakin mutta tietty eri merkki ja laadusta huomasi etta oli aitoa. Jotkut olivat siita nyrpeina kun pitavat makeista, itse olen aikaisemminkin maistellut kuivia ja kaatumassa niiden suuntaan makeiden sijaan mita enemman ikaa tulee lisaa. 

Janita:
Juustomaistajaiset

Ranskassa tuotetaan satoja eri juustolaatuja ja maassa syödäänkin juustoja enemmän kuin missään muualla. Tunnetuimpia juustoja lienevät erilaiset valko- ja sinihomejuustot kuten Brie ja Camembert (valkohomejuustoja), Roquefort ja Bleu d'Auvergne (sinihomejuustoja) sekä fromage de chèvre eli vuohenjuusto, jota tarjoillaan usein myös lämpimänä esim. salaattipedillä alkuruokana. Pariisia ympäröivän Île-de-Francen alueella on myös muutamia tunnettuja juustoja, kuten Brien tyyppinen juusto Coulommiers, Brie de Meaux sekä tuorejuustotyyppinen Fontainebleau.

Comte
se oli kovaa juustoa ihan hyvää mutta ei oikein minun makuun olin maistanut ennekin.
   Roquefort
-se oli perinteisestä sinihomejuustoa jossa vahva maku tykkäsin paljon olin maistanut ennekin.
Brie 
valkohomejuustoa joka ei ollut tarpeeksi vahvaa minun makuun.
Camembert
-se oli löysää valkohomejuustoa joka oli aika hyvää jota taisin ollut maistanut aiemmin.

Samppanjan maistiaiset
Ainoa aito samppanja tulee legendaariselta Campagnen alueelta, laadukkaana viinimaana pidetystä Ranskasta. Valmistuksessa on sallittua käyttää vain kolmea rypälelajiketta: chardonnayta, pinot noiria ja pinot menieriä. 
Se oli ihan juotavaa mutta ei  minun makuun en taida maistaa toista kertaa.

 Kuiva omenasiideri
Aito siideri valmistetaan omenoista. Valmistukseen tulee käyttää tiettyjä omenalajikkeita. Mitä vähemmän omenoita käsitellään, sitä aromikkaampaa juomaa syntyy. Tuoreena puristettu mehu tai tiiviste käytetään erityisen siiderihiivan avulla. Pienet paikalliset panimot saattavat käyttää villihiivoja. Silloin tuote ei kestä pitkää kuljetusta, mutta on paikan päällä nautittuna erityisen herkullista. Suomessa sekä Ruotsissa siideri tarkoittaa yleensä sokeroitua mehutiivisteestä valmistettua juomaa. Se oli ihan hyvää voisi maistaa uudestaan.
 
 
 
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti