keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Keskiviikko 17.4.2013. Opettajat kertovat.



Aloitimme päivän hakemalla tuoretta patonkia lähileipomosta. Patonki oli hyvää ja tuoretta. Tarkoituksenamme oli ostaa myös croissantteja, mutta ne eivät olleet  houkuttelevan näköisiä.


Aamupalan jälkeen lähdimme tutustumaan Darnétalin keskustaan, jonne matkaa asunnoltamme on noin 1 km.


Tutustumiskierroksemme kesti noin 2 tuntia. Huomiset patongit haemmekin  Darnétalista koska  näimme tutustumiskierroksen aikana kolme laadukkaan näköistä leipomoa.




Kaupungintalo




Iltapäivän ammatillinen osuus oli tutustuminen Rouenin keskustassa olevaan Ma Boulangerie nimiseen  leipomoon. Tutustumiskäynnin leipomoon meille oli järjestynyt eilinen kohteemme leipomokoulu. Leipomokoulu kuuluu Ranskan arvostetuimpiin.



Leipomoa meille esitteli omistaja  Christophe Cressent. Hän kuuluu Meilleur Ouvrier de France leipureihin. Tästä merkkinä hänellä on työtakissa Ranskan lipun väriset nauhat. Ennen yrittäjän uraa hän oli toiminut opettajana eilisessä leipomokoulussa.

Leipomossa on 11 työntekijää. Ranskalaisesta miesvaltaisesta leipomokulttuurista poiketen useimmat työntekijöistä olivat naisia.  Omistaja kertoi, että opettaja-aikanaan hän oli tottunut kansainvälisissä projekteissa siihen, että Ranskan ulkopuolella ala on naisvaltainen ja oli siksi myös itse palkannut naisia työhön.

Leipomo Ma Boulangerie oli erikoistunut erikoisleipien valmistukseen. Jauhoina käytettiin biologisesti tuotettuja jauhoja. Leipien valmistuksessa käytettiin esitaikinoita ja pitkää nostausta.
Leipomossa valmistettin  ruisleipää. Ulkonäöltään ruisleipä muistutti suomalaista. Ruisleipä tehtiin myös juureen. Herra Cressentin  leipoo ainoana leipomona ruisleipää Rouenin alueella ympäri vuoden. Samoin hän kertoi, että ruisleipä ei ole yleinen alueella. Torstaina käymme ostamassa leipomosta ruisleivän  testaamme onko siinä tuttu maku.

Leipomossa leivottiin tiistaista sunnuntaihin. Maanantaisin leipomo oli suljettu. Omistaja kertoi työskentelevänsä myös maanantaisin, koska tiistaina tarvittavat esitaikinat tehtiin silloin. Ensimmäinen työntekijä aloitti klo 4 aamulla. Päivän työt leipomossa lopetettiin klo 23.

Opiskelijoiden blogikirjoituksista näyttää puuttuvan yksi oleellinen tieto, eli se kuinka paljon aikaa menee blogin kirjoittamiseen. Tänään tiistaina blogin kirjoittaminen alkoi klo 18 ja päättyi klo 21.

Ostoskeskusksessa olimme  tänään 2 tuntia ja Lidl on asuntomme vieressä.

Eilisesen ostoskeskuskäyntiin kuului alustava tutustuminenSupermarketin ruokavalikoimiin ja hintatasoon.Tähän kierrokseen meiltä meni tunti.  Sen jälkeen tutustumisaikaa muihin liikkeisiin  oli tunti. Ruokalun jälkeen ilta menikin kirjoittaessa blogiin maanataina ja tiistaina nähdyt ja opitut asiat
sekä kokemukset.

Klo 22 mennessä opiskelijoilla on ollut omatoimiset treffit Nukkumatin kanssa.


Blogiin lisätään kuvia matkan päättymisen jälkeen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti